Rekreation

Ta hand om dig själv, tänk på att du är den viktigaste personen i ditt liv. Rekreation och Grön Hälsa är ett mycket effektfullt sätt att reducera stress och skapa återhämtning. Till oss är du välkommen när du känner att du behöver komma ifrån den vanliga vardagen en stund.Vi kan erbjuda både enskilda och mindre grupper möjligheter att på olika sätt fylla på med ny kraft och energi. Här kan du inspireras, hitta kreativiteten och skapa helande möten, både med dig själv och andra. Njut av naturen, tystnaden och vackra och fridfulla miljöer. Vandra i den magiska Göingeskogen, sitt i stenringen och känn tidlösheten med en stunds kontemplation och eftertanke. Bada i skogs-spa i månskenet, boka en ledd meditation, ett inspirerande föredrag. Allt detta kan du kombinera med sköna och nyttiga behandlingar för kropp och själ.

Bara vara dagar

För dig som behöver hämta kraft, stanna upp en stund i livets karusell och hitta tillbaka hem till dig själv. När omvärlden runt oss stillar sig och tempot saktar ner blir det lättare att lyssna inåt och finna svar i vårt hjärta. Idag är vi ofta ”görare” men glömmer att det är lika viktigt att vara ”varare”. Att göra och att vara skall balanseras för att vi ska må väl. Det finns mångas sätt att skapa ro och återhämtning. Här finns vad du behöver och du väljer själv vad du vill ägna dig åt. Vara i tystnad, vistas i naturen, känna fridfullhet samt lugn och ro. Du kan få stärkande naturmedicinska behandlingar, göra vandringar eller ute-sittningar i naturen. Bada i den lilla dammen eller i månskenet i vårt skogs-spa, uppleva stillheten framför en gnistrande eld. En ”bara vara dag” kan vara just det lilla som ger den kraft du behöver för att ta nästa steg i din livsprocess.

Så här kan en bara vara dag se ut: 

En heldag med dig själv som bästa sällskap.

När du kommer på förmiddagen bjuds det fika sedan rekommenderar vi dig att njuta av naturen i den vackra Göingeskogen. Du vandrar på egen hand med guidning av vårt vandringshäfte. Lagom tillbaka till lunch serveras du god ekomat och nyttigheter. Efter ha vilat och ”lunat middag” så är det tid för vedeldad bastu och en riktigt skön helkropps Meginemassage. Dagen avrundas med meginebrygd och nyttig fika.

Tid: 10.00-18.00. Pris för detta alternativ 1900 kr.

Vill du stanna flera dagar och övernatta hos oss går det också bra. Övernattning på sovloft med frukost kostar 275 kr. Det går också att boka andra eller fler behandlingar. se separat prislista. Vi anpassar oss efter dina önskemål och skapar det just du önskar och behöver för din Bara Vara Dag.

Skogsbastu

Med himmeln som tak och den mörka myllan under dina fötter hämtar du kraft mitt i naturen. Bada i vedeldad bastu och doppar dig i ek-karets svalkande vatten. Bastun, ett måste i det kalla norden, ett eget hus som folk kunde värma upp med elden. Här torkades det lin, örter, kött. Här kunde kvinnorna gå undan när de skulle föda och här skötte nordborna sin hygien. Piska kroppen med björkriset hör till seden och björklöven sprider en ljuvlig doft samt innehåller saponiner, såpämne som gjorde att smutsen lösgjordes och sköljdes av i vattendoppet.

Skogsbastu är en härlig upplevelse för dig och dina vänner.

Skogsbastu; grundpris 1000kr (max 7 pers)