• Välkommen till vårt Meginecenter

Rekreation

Rekreation

Ta hand om dig själv, tänk på att du är den viktigaste personen i ditt liv. Rekreation och Grön Hälsa är ett mycket effektfullt sätt att reducera stress och skapa återhämtning. Till oss är du välkommen när du känner att du behöver komma ifrån den vanliga vardagen en stund.Vi kan erbjuda både enskilda och mindre grupper möjligheter att på olika sätt fylla på med ny kraft och energi. Här kan du inspireras, hitta kreativiteten och skapa helande möten, både med dig själv och andra. Njut av naturen, tystnaden och vackra och fridfulla miljöer. Vandra i den magiska Göingeskogen, sitt i stenringen och känn tidlösheten med en stunds kontemplation och eftertanke. Bada i skogs-spa i månskenet, boka en ledd meditation, ett inspirerande föredrag. Allt detta kan du kombinera med sköna och nyttiga behandlingar för kropp och själ.

Bara vara dagar

För dig som behöver hämta kraft, stanna upp en stund i livets karusell och hitta tillbaka hem till dig själv. När omvärlden runt oss stillar sig och tempot saktar ner blir det lättare att lyssna inåt och finna svar i vårt hjärta. Idag är vi ofta ”görare” men glömmer att det är lika viktigt att vara ”varare”. Att göra och att vara skall balanseras för att vi ska må väl. Det finns mångas sätt att skapa ro och återhämtning. Här finns vad du behöver och du väljer själv vad du vill ägna dig åt. Vara i tystnad, vistas i naturen, känna fridfullhet samt lugn och ro. Du kan få stärkande naturmedicinska behandlingar, göra vandringar eller ute-sittningar i naturen. Bada i den lilla dammen eller i månskenet i vårt skogs-spa, uppleva stillheten framför en gnistrande eld. En ”bara vara dag” kan vara just det lilla som ger den kraft du behöver för att ta nästa steg i din livsprocess.

Så här kan en bara vara dag se ut: 

En heldag med dig själv som bästa sällskap.

När du kommer på förmiddagen bjuds det fika sedan rekommenderar vi dig att njuta av naturen i den vackra Göingeskogen. Du vandrar på egen hand med guidning av vårt vandringshäfte. Lagom tillbaka till lunch serveras du god ekomat och nyttigheter. Efter ha vilat och ”lunat middag” så är det tid för vedeldad bastu och en riktigt skön helkropps Meginemassage. Dagen avrundas med meginebrygd och nyttig fika.

Tid: 10.00-18.00. Pris för detta alternativ 1900 kr.

Vill du stanna flera dagar och övernatta hos oss går det också bra. Övernattning på sovloft med frukost kostar 275 kr. Det går också att boka andra eller fler behandlingar. se separat prislista. Vi anpassar oss efter dina önskemål och skapar det just du önskar och behöver för din Bara Vara Dag.

Grön konferens

Hos oss kan ni ha en ”Grön konferens” för den mindre gruppen som vill göra en kreativ och inspirerande dag på ett hälsosamt och annorlunda sätt. Naturhälsan erbjuder olika konferenspaket, från att endast hyra lokaler inklusive mat & dryck till ett komplett paket med inspirerande föreläsningar,vandringar eller relationsstärkande övningar.

Kontakta oss för ett förslag och prisoffert.

Skogs-spa & Månbad

Med himmeln som tak och den mörka myllan under dina fötter hämtar du kraft mitt i naturen. I vårt skogs-spa badar du i vedeldad bastu och doppar dig i ek-karets svalkande vatten. Bastun, ett måste i det kalla norden, ett eget hus som folk kunde värma upp med elden. Här torkades det lin, örter, kött. Här kunde kvinnorna gå undan när de skulle föda och här skötte nordborna sin hygien. Piska kroppen med björkriset hör till seden och björklöven sprider en ljuvlig doft samt innehåller saponiner, såpämne som gjorde att smutsen lösgjordes och sköljdes av i vattendoppet. Du kan också välja att bada i vårt vedeldade träkar.

Skogs-spa är en härlig upplevelse för dig och dina vänner.

Månbad i fullmånens sken.

Vid vissa tillfällen arrangerar vi speciella Månbad vid fullmåne. Månen påverkar vattnet på jorden och också vätskorna i vår kropp. Detta är starkt och helt magiskt. En riktig energikick! Månen och kvinnan har ett särskilt samband med menscykeln och måncykel. Måne, mäta, mens är besläktade ord. Månens inverkan på oss är gammal visdom, i bondepraktikan står noga vad man bör göra och inte göra vid de olika månfaserna. Idag hänger vetenskapen på, visst blir vi påverkade av månen. Månen påverkar vattnet på vår planet och så klart även vattnet i vår kropp. Att bada i fullmåne ger en extra effekt och kan liknas vid en slags inre massage. Månbadet kan kombineras med Luna-massage. Efter badet bjuds du frukt och te framför brasan.

Boka tid för enskilda och grupper.

OBS. Månbad vid fullmåne i badtunna är mycket starkt och bör undvikas av gravida samt råda försiktighet vid hjärtbesvär. Av hygieniska skäl även undvikas vid mens och skadad hud. Bastun däremot går bra .

Priser:
För enskilda; endast vissa månbads kvällar, se i vår kalender. 500 kr per person
Abonnera hela vårt SPA; Här har ni tillgång till våra lokaler helt på egen hand. Vår värdinna finns till hands och sköter eldarna samt ger er god service.
Månbad i tunna; grundpris 1700kr (max 7 pers)
Skogsbastu; grundpris 1000kr (max 7 pers)
Hela skogs-spa 2500kr

  • Bakgrund Skog
error: Innehållet är skyddat!!