• Välkommen till vårt Meginecenter

Övriga kurser

Kurser

Naturmedicinska Akademin arrangerar även enstaka kurser. Det kan vara både i egen regi eller genom gästföreläsare och lärare som hyr in sig här eller som vi anlitar. Många finner denna plats både närande och kreativ. Våra mysiga lokaler och den vackra Göingska naturen inpå knutarna skapar en god atmosfär för lärande och utveckling.

Naturmedicinska Akademin åk 2

Start 23-24 augusti samt 30,31 augusti.
Fördjupningsstudier i naturmedicin
Förkunskaper NMA åk 1.
Se mer info på
https://naturhalsan.se/naturmedicinska-akademin/

 

Meginedag

OBS nytt datum: Söndagen 22 september.

För megineterapeuter. Mer detaljerat program kommer längre fram.

 

Mogenkurs

M- kurs i personlig hälsa och utveckling för den Mogna människan. Start den 18 september.

Om livet får levas kan vi få uppleva barndom, ungdom, vuxendom, Mogendom och ålderdom.
Mogendomen är livets skördetid.
Det är kanske inte något som vi talar så mycket om men det är ändå en stor fas i livet precis som de andra faserna. Den kanske inträder lite olika för oss men den kan till exempel bestå av den tid när barnen är stora och flyttar hemifrån eller att det kommit barnbarn. Kanske inget av det, det blev inga barn i livet. Dina föräldrar är gamla eller har en eller båda av dem dött. Du är plötsligt ibland de äldre i olika sammanhang. Antingen har du gått i pension eller har du några år kvar på jobbet och förbereder dig för att den tiden ska komma. Jobbet kan du allt om. Vad händer nu? Vill du kanske satsa på något nytt eller vill du förädla det du har eller inget av det? Vad vill du? Du som nu är vismannen och viskvinnan.

Femtio och sextioplus! Det gick snabbt. Var detta allt? Hur ska jag leva för att få ut optimalt av den tid jag har kvar här på jorden? Hur är det med hälsan? Vad innebär det att vara äldst på jobbet, eller att vara pensionär. Hur känns det att vara matriarken eller patriarken i familjen.
Vi fördjupar oss runt detta spännande tema och använder här Meginemetoden. I Meginemetoden möts gammal traditionell naturmedicin och dess teorier med modern hälso- friskvård samt själavård i en ny tid. Metoden verkar utifrån en helhetssyn och söker naturliga vägar till hälsa, lust, inspiration och välbefinnande.

Under kursen tar vi upp teman som;

 •  Att vara i flödet och följa Livets gång och våra olika livsfaser enligt fem elementsteorin.
 •  Våra typer och våra skuggor
 •  Intuition och inre visdom.
 • Den inre och yttre vägen.
 • Visdomens tid.
 • Lust och Mening.
 • Skörda livets frukter. Framtid och visioner.
 • Mindfulness och meditation.
 • Stresshantering och Vägar till sinnesfrid.
 • Inspirationens och kreativitetens väsen
 • Hälsotips för den mogna människan
 •  Att leva livet levande

Låt dig inspireras, få ny kunskap och insikter som kan lysa upp din väg in i framtiden. I mötet med andra möter vi oss själva.
Kursen innehåller föredrag och workshops.

Plats: Meginecenter på Naturhälsan i Göinge. Gamlarp, Glimåkra
Kurstider: Start 18 september Onsdagar 18.30- 21.00.  8 träffar.

Pris: 2 900 kr inklusive moms och fika.
Anmälan: Senast 9 september. info@naturhalsan.se

 

 

Utbildning i Öron akupunktur

Naturmedicinska Akademin ger
Grundläggande utbildning i Öron- Akupunktur 4-5-6 oktober 2019

På öronen finns hela kroppen representerad och här kan vi med fördel behandla olika åkommor och hälsobesvär. Den kan användas enbart eller i kombination med meginemetoden eller liknande behandlingsmetoder. En mycket god investering för dig och din verksamhet.
Kursen är mycket praktisk utformad så att alla moment blir väl inövade. Vi kommer att lära oss att behandla de vanligaste förekommande hälsoproblemen både fysiskt och mentalt. Varje elev bör också om möjligt ordna en egen ”besökspatient” som kan mottaga behandling under ett tillfälle. Vi övar annars på dockor och på varandra.
Denna kurs är en komplett utbildning i öron akupunktur. Kursen är mycket praktisk utformad så att alla moment blir väl inövade. Vi kommer att lära oss att behandla de vanligaste förekommande hälsoproblemen både fysiskt och mentalt.

Kursledare: Miguel Rodriguez.
Miguel har flera alternativmedicinska och psykoterapeutiska utbildningar och har arbetat som terapeut i över 40 år. Han har varit skolledare och ansvarig för utbildningar i Traditionell kinesisk medicin, stresshantering och personlig utveckling. Han har studerat för många duktiga lärare både i öst och väst och det är just den mixen av naturvetenskapliga metoder och orientaliska traditioner som gör att han verkligen sticker ut från mängden. En dynamisk och mycket inspirerande föreläsare och lärare i världsklass.
Förkunskap: Lämplig för dig som arbetar som terapeut inom naturmedicin, ursprunglig medicin, sjukvård eller annan likvärdig verksamhet.
Begränsat antal deltagare.

Kurspris: 6000kr inkl. moms
I kurspriset ingår ett behandlings-kit värde 500kr.
Anmälan och betalningsvillkor, läs mer här!

Välkommen med din ansökan senast 1/9-2019.

 

Introduktionsdag i Naturmedicin
Lördagen 26 oktober. 9.00-17.00

För dig som är intresserad av naturmedicin och vad den kan erbjuda dig i ditt liv.

Pris 1000 kr inkl. moms och fika. Anmälan senast 21 oktober.

 

Nystart Naturmedicinska Akademin Årskurs 1

Januari 2020. Läs mer info här!

                                                                          

      

Runvandring

 

Runornas mystik är som hemliga viskningar från forntiden och runvandringen är transformerande steg in i framtiden.

Legenden om runorna
Runornas ursprung är enligt den fornnordiska legenden från vanerna, ett folk som tros levt här i norden innan asarna kom. Deras gudomligheter var Njord, Freja och Frej och de hade kunskap om runornas magi. Asaguden Oden ville gärna lära sig denna hemlighet men jätten Mimer som vaktade runorna vid Urds brunn tyckte inte att han var värdig detta. Oden fick då genomgå ett personligt prov. Han fick offra sitt ena öga och hänga upp och ner i världsträdet i tree dagar för att tillslut förtjäna att få runornas hemligheter uppenbarade.

Runorna har använts som skrift men också som magiska tecken. När de latinska bokstäverna tog över och skrevs av munkar i klostren var runskriften länge folkets egna skrivtecken. Runor som betyder hemlighet eller hemlig viskning är som en karta över kosmos där naturens alla krafter är samlade. Runorna är lika starka i sin energi som vår skrift, våra ord och tankar, de är skapande och kan ge oss hjälp att finna vår kreativa kraft.

Naturmedicinsk grund

Runvandring® är att använda runornas kraft i egenvård och på ett sätt som kan liknas vid en “nordisk Qi Gong”. Genom runvandringen utvecklas personligheten och vår fysiska förmåga och kraft. Rätt utförd stimulerar den kroppens självläkande processer. Denna form av krafthämtning genom rörelsemeditation har den naturmedicinska läran som grund.
Här finns vetskapen att ju mer kraft och energi vi har desto bättre möjligheter ger vi oss själva att läka och helas.
Vår andliga utveckling är starkt förknippad med den personliga. Genom att kultivera oss själva mot högre mänskliga principer såsom empati och kärlek ger det oss ett växande i anda. När vi växer och helas hjälper vi också andra att växa och må väl.

I runvandring möts gammalt och nytt i en skapande och utvecklande process.

Mångfald före enfald

Runorna är kraftfulla och har en baksida som många gånger missbrukats.
Därför vill Naturmedicinska Akademin tydligöra att alla sammanhang där runorna används för att skapa enfald istället för mångfald tar vi bestämt avstånd ifrån. I runvandringen lär vi oss ett sätt att få livskraften från naturen och moder jords egen energi som finns obegränsat till oss alla.
Det ger trygghet och skapar frid inom oss och fred mellan oss.

Runvandring® är utvecklat av Ann Jönsson grundare till Naturmedicinska Akademin.

 Runvandringskurser

Naturmedicinska akademin genomför kurser i rundvandring med väl utbildade instruktörer och i samarbete med megineterapeuter runt om i landet. Vi vill skapa ett forum där du kan få del av runornas kraft på ett tryggt sätt. Du kan efter kursen boka tid och få stöd och råd i din process hos din lokala megineterapeut. Om det finns intresse på din ort kan runvandringsgrupper bildas av megineterapeuten och ni kan utöva vandringen regelbundet tillsammans.
Kurserna görs därför endast hos de som är utbildade hos oss och själv har kännedom om runvandringens effekter. För mer information om kurser och intresseanmälan kontakta oss eller din megineterapeut:

 • Bakgrund Skog
error: Innehållet är skyddat!!