• Välkommen till vårt Meginecenter

Enstaka kurser

Kurser

Naturmedicinska Akademin arrangerar även enstaka kurser. Det kan vara både i egen regi eller genom gästföreläsare och lärare som hyr in sig här eller som vi anlitar. Många finner denna plats både närande och kreativ. Våra mysiga lokaler och den vackra Göingska naturen inpå knutarna skapar en god atmosfär för lärande och utveckling.

Kursprogram 2019

Mars

Föredrag av Mäster Miguel Rodriguez

Tisdagen den 19 mars
MIGUEL har under många år arbetat med och undervisat i Traditionell Kinesisk Medicin. Han är också utbildad i många andra läror bland annat psykoterapi, klinisk hypnos, mindfulnes, meditation och Xin Ping.
Vi som är hans elever kallar honom ”Mäster” då han är en av landets ledande visdomslärare inom sitt område.
Denna afton kan du ta del av hans kunskap och möta en mycket inspirerande personlighet med mycket erfarenhet och visdom som han generöst delar med sin publik.
Kl: 18:30
Entré: 300 kr inkl. fika. Föranmälan.

 

 

Mars- onsdagen den 20 Vårdagjämningen – Meginedag.         

Seminarium med Temat: Terapeutiskt förhållningsätt.

KURSLEDARE: MIGUEL RODRIGUEZ
Kl. 09.00- 19.00

Platser i första hand reserverade för megineterapeuter men kan vid mån av plats även öppnas för andra intresserade. Detta är ett mycket angeläget ämne, i mötet mellan terapeut och behandlare händer mycket bortom orden, vad är det jag omedvetet överför? vad överförs på mig, vad är konsekvenserna? och vilka är mekanismerna?
Att förstå och kunna använda sig av detta icke verbala kommunikation, är många gånger viktigare än själva den terapi som skall tillämpas.

Pris: 1700kr för megineterapeuter, 1800kr för övriga. Priset är inkl. fika och lunch. Föranmälan.

 

 

 

Mars 22,23,24 Kurs: Silva Ultra mind – ESP

En fantastisk och framgångsrika metod för personlig utveckling. Nå dina mål genom ökad kreativitet, en stark intuition och en god hälsa.

KURSLEDARE: MIGUEL RODRIGUEZ
Lärare i Traditionell Kinesisk Medicin TCM och psykoterapeut.
Silva Ultra Mind ESP är i grunden ett antal mycket enkla mentala tekniker som du lär dig över en helg. Enkla verktyg som har kraften att helt förändra ditt liv. Verktygen är utformade för att ge dig tillgång till hela din kreativitet, förbättra din intuition och ge dig en bättre hälsa genom mental träning. Teknikerna går att använda i alla aspekter av ditt liv, för din framgång.

• Vill du bli en bättre problemlösare?
• Ta bättre beslut?
• Få bättre relationer?
• Kunna vara lugn och fokuserade i stressade situationer?
• Sova bättre?
• Få tillgång till alla dina förmågor?

Inga förkunskaper. Begränsat antal platser.
Kurspris 3 500kr inkl. moms
Fika och lunch 200kr/dag.
Föranmälan. Kursen betalas efter antagningsbesked och anmälan är bindande.

Mars 22,23,24. Kurstider: fredag 9:30-18.00 Lördag 9.00-18.00 Söndag 9.00-16.00

Läs mer om kursen här!

 

 

April

Mogen-Kurs
Personlig hälsa och utveckling för den mogna människan.

Om livet får levas kan vi få uppleva barndom, ungdom, vuxendom, mogendom och ålderdom.
Mogendomen är livets skördetid.
Det är kanske inte något som vi talar så mycket om men det är ändå en stor fas i livet precis som de andra faserna. Den kanske inträder lite olika för oss men den kan till exempel bestå av den tid när barnen är stora och flyttar hemifrån eller att det kommit barnbarn. Kanske inget av det, det blev inga barn i livet. Dina föräldrar är gamla eller har en eller båda av dem dött. Du är plötsligt ibland de äldre i olika sammanhang. Antingen har du gått i pension eller har du några år kvar på jobbet och förbereder dig för att den tiden ska komma. Jobbet kan du allt om. Vad händer nu? Vill du kanske satsa på något nytt eller vill du förädla det du har eller inget av det? Vad vill du? Du som nu är vismannen och viskvinnan.

Femtio och sextioplus! Det gick snabbt. Var detta allt? Hur ska jag leva för att få ut optimalt av den tid jag har kvar här på jorden? Hur är det med hälsan? Vad innebär det att vara äldst på jobbet, eller att vara pensionär. Hur känns det att vara matriarken eller patriarken i familjen.
Vi fördjupar oss runt detta spännande tema och använder här Meginemetoden. I Meginemetoden möts gammal traditionell naturmedicin och dess teorier med modern hälso- friskvård samt själavård i en ny tid. Metoden verkar utifrån en helhetssyn och söker naturliga vägar till hälsa, lust, inspiration och välbefinnande.

Under kursen tar vi upp teman som;
– Våra olika livsfaser enligt fem elementsteorin.
– Våra typer och våra skuggor
– Intuition och inre visdom. Den inre och yttre vägen.
– Visdomens tid. Lust och Mening. Skörda livets frukter. Framtid och visioner.
– Mindfulness och meditation. Stresshantering och Vägar till sinnesfrid.
– Inspirationens och kreativitetens väsen
– Att leva livet levande

Låt dig inspireras, få ny kunskap och insikter som kan lysa upp din väg in i framtiden. I mötet med andra möter vi oss själva. Kursen innehåller föredrag och workshops.

Kursledare: Ann Jönsson

Plats: Meginecenter på Naturhälsan i Göinge. Gamlarp, Glimåkra
Kurstider: Onsdagar 3,10,24 april samt 8,15,22 maj. Kl: 18:30-21.00
Pris: 2 500 kr inklusive fika

Föranmälan. Anmälan är bindande.

 

Juni
Gör något annorlunda på din semester!

Meginekurs i sommar

Med 5 magiska dagar av kreativitet, självinsikt, kärlek till dig själv och till världen.

14,15,16,17,18 Juni

Kursledare: Miguel Rodriguez

I den ljuvliga Göingeskogen möts vi under den vackraste tiden på året. Under denna kurs kan du bygga upp din ”megine” och ladda dig med ny kraft och energi. Ett djupare möte med dig själv och andra. Kursen bygger på de fem elementen, på våra arketyper samt Tarot. Här bjuds föredrag, övningar och workshops. Intentionen med dessa dagar är att göra en upptäcks resa i sig själv, hitta sin kreativitet, lust och kärlek, på ett lekfullt sätt. Även att finna de blockeringar och hinder som hindrar oss all blomma fullt ut.
Hela programmet är mycket praktisk och upplevelse baserad med många olika moment.

Pris: 8500 inkl. moms. Fika och vegetarisk lunch ingår. (anmäl ev. allergier.)

Förkunskaper: NMA åk 1 eller motsvarande.

Föranmälan. Anmälan är bindande.

 

 

Höstens program 2019

September

 

”Tredje året”

En när livet upplevelse!

Kursstart 6,7 september
Förkunskap NMA 2
Intresseanmälan senast 1 maj.
Kontakta oss för prospekt.

 

Nystart
Naturmedicinska akademin Årskurs 1

Kursstart 27,28 september
För dig som vill blir naturterapeut eller megineterapeut
samt för din egen personliga utveckling och hälsa.
Se mer info på
https://naturhalsan.se/naturmedicinska-akademin/

 

 

Naturmedicinska Akademin åk 2

Start 20,21 september.’
Fördjupningsstudier i naturmedicin
Förkunskaper NMA åk 1.
Se mer info på
https://naturhalsan.se/naturmedicinska-akademin/

 

Meginedag Höstdagjämningen 23 september

För megineterapeuter. Mer detaljerat program kommer längre fram.

 

Utbildning i Öron akupunktur under hösten 2019

Grundläggande utbildning i öron-akupunktur.
Exakt datum meddelas under våren.

På öronen finns hela kroppen representerad och här kan vi med fördel behandla olika åkommor och hälsobesvär. Den kan användas enbart eller i kombination med meginemetoden. En mycket god investering för dig och din verksamhet.

Förkunskap: Megineterapeut.

Varje elev bör också om möjligt ordna en egen ”besökspatient” som kan mottaga behandling under ett tillfälle. Vi övar annars på dockor och på varandra.

Denna kurs är en komplett utbildning i öron akupunktur. Kursen är mycket praktisk utformad så att alla moment blir väl inövade. Vi kommer att lära oss att behandla de vanligaste förekommande hälsoproblemen både fysiskt och mentalt.

Kursledare: Miguel Roudriquez

Miguel har flera alternativmedicinska och psykoterapeutiska utbildningar och har arbetat som terapeut i över 40 år. Han har varit skolledare och ansvarig för utbildningar i Traditionell kinesisk medicin, stresshantering och personlig utveckling. Han har studerat för många duktiga lärare både i öst och väst och det är just den mixen av naturvetenskapliga metoder och orientaliska traditioner som gör att han verkligen sticker ut från mängden. En dynamisk och mycket inspirerande föreläsare och lärare i världsklass.

Begränsat antal deltagare:

Kurspris: 8500kr inkl. moms
I kurspriset ingår ett behandlings-kit värde 500kr.
Intresseanmälan går bra att göra redan nu.

 

 

 

                                                                          

      

Runvandring

 

Runornas mystik är som hemliga viskningar från forntiden och runvandringen är transformerande steg in i framtiden.

Legenden om runorna
Runornas ursprung är enligt den fornnordiska legenden från vanerna, ett folk som tros levt här i norden innan asarna kom. Deras gudomligheter var Njord, Freja och Frej och de hade kunskap om runornas magi. Asaguden Oden ville gärna lära sig denna hemlighet men jätten Mimer som vaktade runorna vid Urds brunn tyckte inte att han var värdig detta. Oden fick då genomgå ett personligt prov. Han fick offra sitt ena öga och hänga upp och ner i världsträdet i tree dagar för att tillslut förtjäna att få runornas hemligheter uppenbarade.

Runorna har använts som skrift men också som magiska tecken. När de latinska bokstäverna tog över och skrevs av munkar i klostren var runskriften länge folkets egna skrivtecken. Runor som betyder hemlighet eller hemlig viskning är som en karta över kosmos där naturens alla krafter är samlade. Runorna är lika starka i sin energi som vår skrift, våra ord och tankar, de är skapande och kan ge oss hjälp att finna vår kreativa kraft.

Naturmedicinsk grund

Runvandring® är att använda runornas kraft i egenvård och på ett sätt som kan liknas vid en “nordisk Qi Gong”. Genom runvandringen utvecklas personligheten och vår fysiska förmåga och kraft. Rätt utförd stimulerar den kroppens självläkande processer. Denna form av krafthämtning genom rörelsemeditation har den naturmedicinska läran som grund.
Här finns vetskapen att ju mer kraft och energi vi har desto bättre möjligheter ger vi oss själva att läka och helas.
Vår andliga utveckling är starkt förknippad med den personliga. Genom att kultivera oss själva mot högre mänskliga principer såsom empati och kärlek ger det oss ett växande i anda. När vi växer och helas hjälper vi också andra att växa och må väl.

I runvandring möts gammalt och nytt i en skapande och utvecklande process.

Mångfald före enfald

Runorna är kraftfulla och har en baksida som många gånger missbrukats.
Därför vill Naturmedicinska Akademin tydligöra att alla sammanhang där runorna används för att skapa enfald istället för mångfald tar vi bestämt avstånd ifrån. I runvandringen lär vi oss ett sätt att få livskraften från naturen och moder jords egen energi som finns obegränsat till oss alla.
Det ger trygghet och skapar frid inom oss och fred mellan oss.

Runvandring® är utvecklat av Ann Jönsson grundare till Naturmedicinska Akademin.

 Runvandringskurser

Naturmedicinska akademin genomför kurser i rundvandring med väl utbildade instruktörer och i samarbete med megineterapeuter runt om i landet. Vi vill skapa ett forum där du kan få del av runornas kraft på ett tryggt sätt. Du kan efter kursen boka tid och få stöd och råd i din process hos din lokala megineterapeut. Om det finns intresse på din ort kan runvandringsgrupper bildas av megineterapeuten och ni kan utöva vandringen regelbundet tillsammans.
Kurserna görs därför endast hos de som är utbildade hos oss och själv har kännedom om runvandringens effekter. För mer information om kurser och intresseanmälan kontakta oss eller din megineterapeut:

  • Bakgrund Skog
error: Innehållet är skyddat!!